Nieuws

Het eerste lichtpuntje

Corona-versoepelingsmaatregelen

De gemeente is coördinator en toezichthouder in de versoepeling van de Coronamaatregelen. Deze versoepeling heeft betrekking op het verantwoord sporten van kinderen tot en met 12 jaar en jeugd tot en met 18 jaar. Doel van de maatregelen is om zoveel mogelijk jongeren onder specifieke omstandigheden aan het sporten te krijgen, omdat dit goed is voor de fysieke en geestelijke gezondheid.

Naast het feit dat de gemeente toezichthouder is, is het ook een gegeven dat bij het openstellen van de tennisbanen er een verantwoordelijk toezichthouder vanuit de tennis moet zijn. Als bestuur hebben we de volgende zaken besloten:

 1. vrije toegang, ook voor jeugdleden, is NIET toegestaan.
 2. Tennislessen worden weer opgestart. TOZ is hierover geïnformeerd en hanteert de instructies van KNLTB, NOC/NSF en de voorschriften van de RIVM. Je krijgt van TOZ bericht zodra wordt gestart.
 3. In samenwerking met TOZ gaan we een aantal keren een proefles of inloopmiddag/ - avond organiseren.
 4. Bij het betreden van de tennisbanen is links een looproute voor de jeugd tot en met 18 gemaakt en rechts een looproute voor kinderen tot 12 jaar.
 5. Jeugd tot en met 18 jaar maakt gebruik van de banen 1 en 2, gaat via de zijkant de banen op en via de hoofdtoegang er weer vanaf.
 6. Kinderen tot en met 12 jaar lopen via het terras naar de ingang van de banen 3 en 4 bij de oefenkooi. De banen worden via de normale ingang verlaten, waar je via het terras naar de uitgang gaat.
 7. Vermenging van de leeftijdsgroepen is niet toegestaan.
 8. De toegang tot kantine, kleedlokalen en toiletten blijft gesloten.
 9. Ouders/verzorgers zijn NIET welkom op het terrein, dus ook niet op het terras. Zij kunnen de kinderen bij het buitenhek brengen.

De fietsen worden gestald op de autoparkeervakken aan de kant van de tennisbanen (dus NIET tegen het hekwerk van de voetbal!)

Veiligheid- en hygiëneregel voor iedereen

 • voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
 • blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 gr C) en/of benauwdheids-klachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten;
 • blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief is getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;
 • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar);
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
 • Ga voordat je naar de tennis vertrekt thuis naar het toilet;
 • Was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
 • Wa je handen me water en zeep voor e nna bezoek van de sportlocatie;
 • Douche thuis en niet op de tennis;
 • Vermijd het aanraken van je gezicht;
 • Schud geen handen;

Kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op de tennis en ga direct daarna naar huis.

« Terug

» Nieuws archief